ACTA DE L’ASSEMBLEA “Preparem el 25S” [09/09]

Plaça de Catalunya, 9 de Setembre de 2012, a las 18:40 h aproximadament.

  1. S’escull l’equipo de dinamizació de l’assemblea per mètode de voluntariat
  2. Es fa una introducció explicant el procés i la sitauació de l’acció del 25 de setembre. Es presenta la proposta de fer una acció en coordinació amb Madrid pel 25S sota l’esloguen “Rodea el congreso”/”rodeja el parlament”
  3. Es separa l’assemblea en 3 grups, un per treballar l’acció a Madrid (transports, coordinació amb Madrid…), un altre per treballar l’acció de Barcelona y un tercer per treballar les xarxes i canals de comunicació

S’explica els objectius de l’acció com són avançar en el procés destituent  forçant la dimissió del gobern per poder iniciar un procés constituent horitzontal i participatiu des de baix, on totes les persones hi tinguin accés per mitjar d’una democràcia directa. Es preveu que la convocatòria tindre efecta a escala estatal.

Els 3 grups treballen per separat:

1) COMUNICACIÓ
Es decideix crear 3 eines comunicatives;
TW: [en construcció]
FB: página de facebook: https://www.facebook.com/25sbcn
Bloc: [en construcció]https://25sbcn.wordpress.com/
Altres eines de referència:
Twitter: @RodeaelCongreso https://twitter.com/RodeaelCongreso
2) ACCIÓ MADRID
2.0)  Acció
Es parla de crear un grup que mantingui una comunicació amb Madrid per tal de decidir estratègies conjuntament.
Idees/propostes vàries:
Que es marqui una data amb posterioritat per tal de seguir. (27s, 29s….?)
Molt important pensar l’acció com un proces.
S’ha d’asegurar un lloc segur per la gent que volgui quedar-se més temps a Madrid.Un lloc per dormir. Es proposa acampar a les universitats més properes.
Per tal de contiunar treballant quedem el dijous a les 18h a Plaça Catalunya! convocatòria  oberta.
2.1) Transport logistica 
Es parlar de garantir vàries possibilitats de anada i tornada, amb dates diferents. 1 día o dos dies etc etc.
S’ha fet una llista amb persones que volen anar desde ja mateix a Madrid.
Es presenta la proposta més economica que sortiria per uns 30 euros anada i tornada. Per fer efectiva aquesta proposta es necesiten com a mínim unes 200 persones.
També es parlar d’obrir altres vies d’anada com compartir cotxe amb altres per anar.
Per tal de continuar treballants aquest grup queda avui dilluns a les 18h a la plaça Catalunya.
2.2) Difusió
Es parla de la necessitat d’estar comunicant desde ja el motius i les raons que ens porten a aquesta acció.
Es reparteixen pegatines que un grup a fet per repartir.
A més un bon grup de Cartells.
Es crear un grup de difussió i es reuneix el dilluns mateix a les 18h a Pça Catalunya
3) ACTA DEL GRUPO ACCIÓ CATALUNYA 25-S

Plaça de Catalunya, 9 de Setembre de 2012, a les 18:40 h aproximadament.

Es tria l’equip de dinamització de l’assemblea pel mètode de voluntariat.
Es presenta la proposta d’efectuar una acció a Catalunya en coordinació amb la denominada com “Envolta el Congrés” a Madrid el 25-S.

S’explica que aquestes accions tenen com a objectiu iniciar el procés destituent del poder polític, per iniciar així mateix i de forma simultània un procés constituent de forma horitzontal, des de la població, i mitjançant l’exercici de la democràcia directa.

En el torn de propostes es clarifica que el procés constituent disposarà de dos mètodes per a la més àmplia participació possible: les assemblees ciutadanes i les eines informàtiques que una propera cimera tecnològica proposi.

En el punt de propostes concretes per al 25-S, es crea un ampli grup de treball per al desenvolupament concret de l’acció, i s’aprova majoritàriament efectuar al Parlament de Catalunya, iniciant al matí, ja que pel que sembla hi ha sessió plenària , i concentrant més persones a la tarda.

Es farà una crida a la població de Catalunya per tal que doni suport a la acció. Encara que en un futur, o el mateix dia 25, puguin haver assemblees que decideixin acudir al seu Ajuntament per ser el centre del poder local, es demanarà el màxim suport a l’acció al Parlament.

La proposta de realitzar algun acte en una zona del poder econòmic no és considerada útil per l’assemblea per a aquest moment.

S’informa que el dia 24, diada de la Mercè, alguns grups han preparat una acció a la Plaça Sant Jaume, de caràcter destituyente.

Una persona suggereix utilitzar mètodes de treball el més discrets possibles de cara a l’acció del 25-S.

S’aixeca l’assemblea quan són aproximadament les 20h20 amb la proposta de celebrar de nou el diumenge dia 16 a les 18:00 h per analitzar les propostes que per llavors haurà elaborat el grup de treball creat. Aquest grup es reunirà dijous dia 13 a les 18:00 ha la Plaça Catalunya.

4) Plenari

L’assemblea en ple es torna a reunir en una plenària per posar en comú la feina feta:

-L’equip “acció Madrid” comença a treballar per organitzar els autobusos. s’enllaçarà una llista perquè la gent s’apunti als autobusos a la pàgina http://yovoy25s.wordpress.com/, que serà la pàgina d’es d’on es treballarà per la coordinació de la gent de barcelona i rodalies que vulgui anar a Madrid. També es treballa la difusió i la campanya gràfica. Es reunirán dilluns a plaça Catalunya per treballar la difusió.

-L’equip “acció Barcelona” anuncia les bases de l’acció que es realitzarà a Barcelona. Es decideix crear la pàgina 25Sbcn per coordinarla. Es convoca una reunió dijous a les 18h. a plaça Catalunya per seguir treballant.

-L’equip “comunicació” estudia els canals que utilitzarà i l’estratègia comunicativa que es farà servir, així com les xarxes per les cuals es treballarà. Es reunirán dijous junt amb l’assemblea que treballa l’acció de Barcelona.

S’acorda que ens tornarem a reunir en assemblea per seguir preparant el 25SBCN diumenge 16 de setembre a les 18h a la plaça de Catalunya.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s